modern architecture

 HOUSE

L

Terenul studiat se afla in localitatea Zagon, jud. Covasna.

Terenul are o suprafata de 1654.80 mp aliniat cu terenurile alaturate si beneficiaza de o pozitie cu posibilitati de amplasare favorabile pentru constructie.

Se propune realizarea unei locuinte unifamiliale, pe un nivel – parter.

Constructia propusa va fi amplasata cu respectarea regulamentului P.U.Z. aprobat si a Codului Civil. Astfel, impreuna cu beneficiarul s-a stabilit amplasarea noii cladiri fata de limitele terenului acestea fiind:

 

  • la 39.37 m fata de limita la strada-sud;

  • 0,83 m catre est;

  • 2,74 m catre nord;

Accesul principal in locuinta se va face de pe latura sudica, dinspre strada.

Mai exista doua puncte de acces in locuinta, unul dinspre latura nordica, unul din zona terasei, pe partea vestica si un al patrulea punct de access prin garaj, pe latura sudica.

 

In jurul cladirii si pana la strada se va amenaja o alee pavata cu placi de beton, piatra decorativa si profile wpc pentru acces si circulatie, iar pe suprafata zonei verzi se va semana gazon si se vor planta arbusti si plante decorative.

Structura este facuta din fundatii continue de beton sub toate zidurile de rezistenta.

Zidarie de caramida de 30 cm grosime la exterior, iar la interior grosimile variaza de la 16 cm, 20 cm, 25 cm pana la 30 cm cele ce vor include instalatiile sanitare. Zidarie cu goluri tip Porotherm, legata cu samburi si centura de b.a.

Placa b.a. sub parter, peste stratul de umplutura, pietris compactat.

Acoperisul este format din sarpante duble din lemn, vizibile din interior, iar ca invelitoare si pazii s-a folosit tabla faltuita de culoare gri antracit.

Image by Brooke Lark

povestea