• David Raymond

ce inteleg prin "strictul necesar"

Actualizată în: 22 Nov. 2019

Fiecare dintre noi isi doreste o casa cat mai incapatoare si in acelasi timp cat mai ordonata, desi, de multe ori nu dispunem de spatiul necesar pentru ca fiecare obiect sa aiba locul lui.

Daca detinem multe lucruri pe care le consideram importante si pe care, posibil, le vom folosi candva, dar nu prea curand, cu siguranta nu vom avea destul loc pentru cele care ne sunt necesare zi de zi, astfel fiind nevoiti sa le mutam ici-colo, fara a ne da seama cum pierdem timpul si chiar mai mult de atat, cum ne scade calitatea vietii.Sa dau un exemplu; in camera de zi (living room) avem un mobilier foarte mare care ne ocupa un perete intreg si care are multe forme (usi cu tot felul de decoruri care ies in relief, polite, vitrine, elemente de decor etc.). Sa spunem ca acest mobilier este foarte plin cu lucruri necesare si de care avem nevoie des sau rar. Nu putem spune ca incinta este mare, iar daca mai vrem sa punem si o canapea de dimensiuni medii, chiar nu mai avem loc de mai nimic.


Acum, pe langa faptul ca avem o camera mica, forme de tot felul pe fiecare corp de mobilier, elemente de decor etc. mai trebuie sa stergem si praful care se asaza pe fiecare obiect cat de mic ar fi el, avem si un corp de mobilier imens in raport cu capacitatea camerei, iar pe langa toate acestea, camera de zi nu este debara!

Sfatul meu este sa scoti tot din dulapuri sau vitrine, sa iti dai lucrurile bune dar pe care nu le-ai mai folosit de multa vreme, sa arunci tot ce nu mai poate fi folosit si sa vezi ca mai mult de jumatate din aceste module vor fi goale.


Camera de zi trebuie sa fie curata, incapatoare, un loc relaxant si cat mai liber.


Urmatoarea postare va fi despre decorarea camerei de zi, cum sa iti alegi stilul, ce mobilier iti recomand si ce tip de iluminat sa folosesti.


32 afișare

Postări recente

Afișează-le pe toate