Tehnologia VR (virtual reality) în arhitectură și design

Tehnologia VR în arhitectură și design

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să explorezi anumite proiecte arhitecturale într-o manieră cât mai apropiată de realitatea fizică pe care o trăiești? Cum ar fi ca imaginea pe care o ai la nivel mental să fie proiectată, în mod virtual într-o realitate pe care o poți accesa cu ușurință și experimenta la cu totul și cu totul alt nivel? Noi avem soluția și anume tehnologia VR – o inovație care deja revoluționează modul în care este percepută arhitectura și design-ul!

Ce reprezintă mai exact Tehnologia VR?

Virtual Reality sau, în cazul nostru, Web Virtual Reality, este o tehnologie de ultimă oră  care produce sunete realiste, imagini și senzații care imită prezența fizică a oricărui utilizator în lumea simulată. Prin urmare, vei fi capabil de a explora diferite proiecte și de a interacționa cu acestea, trăind fiecare moment ca și cum ar face parte din realitatea propriu-zisă! Ce înseamnă asta? Ai posibilitatea de a experimenta fiecare proiect semnat Raymond and Partners direct din browser-ul utilizat de către tine, fără a necesita alte tipuri de software adiționale. 

 

 

În acest mod, va deveni mult mai simplu pentru tine să îți faci o idee de ansamblu mai clară cu privire la fiecare mic detaliu regăsit într-un anumit proiect, dar și cu privire la maniera în care abordăm diversele tipuri de design și arhitectură! Pe scurt, modul în care experimentezi lumea designului și arhitecturii devine mult mai direct, mai personal și mai pe înțelesul tău. 

De ce am ales să introducem galeria de Realitate Virtuală în site-ul nostru?

Ne dorim ca toți cei care ne vizitează în mediul online să experimenteze arhitectura și design-ul într-un mod cu totul nou și nemaiîntâlnit! Principala diferență constă desigur în sentimentul pe care îl trăiești atunci când vizualizezi o imagine ca simplu spectator, față de momentul în care ești “prezent” în locația în care acea imagine a fost fotografiată! Această nouă dimensiune ajută în mod egal atât clientul care dorește să apeleze la serviciile de design și arhitectură, cât și specialiștii care se ocupă cu proiectarea întregului spațiu. De la simplele schițe arhitecturale realizate pe foaia de hârtie, la diferitele randări create în mod digital, tehnologia WebVR le traduce într-un mod mult mai realist, transpunându-le într-o realitate virtuală extrem de apropiată de cea fizică! 

Această galerie de Realitate Virtuală care conține proiectele semnate Raymond and Partners va permite de asemenea înțelegerea mai profundă a complexității pe care o prezintă anumite proiecte, va sublinia diferențele cu privire la dimensiunile obiectelor, cum ar arăta un obiect mai mare față de unul mai mic, dar și cât de spațioase sau încăpătoare sunt anumite camere și sentimentul pe care îl oferă. Am reușit astfel să reflectăm prin această galerie combinația armonioasă dintre design-ul sau conceptul care se află la baza proiectului, prezentarea cât mai amănunțită și schițele arhitecturale, iar rezultatul final a fost un adevărat succes!

Așadar, principalul obiectiv pe care ni l-am setat încă de la început a fost să oferim utilizatorului o experiență unică privind modul în care interacționează cu proiectele Raymond and Partners, iar factorul decisiv în misiunea noastră a fost dat de utilizarea tehnologiei WebVR! Acum ai posibilitatea de a fi mult mai mult decât un simplu spectator, ești parte din proiectul pe care alegi să îl explorezi și, prin urmare, poți trăi într-un mod mult mai apropiat de realitatea propriu-zisă întreaga experiență!

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *